Rattery's Blog

Er is nooit een goede tijd voor afscheid

Hoeveel liefde een dier wel niet kan geven, is onbeschrijvelijk. En dan ook diertjes die niet oud worden.. Ik zou bijna geen dieren nemen omdat ze altijd te vroeg overlijden. Maar.. als dierenvriend kan je niet anders dan dieren in je leven te moeten hebben. En afscheid nemen is dan altijd lastig.. Er bestaat geen juiste moment om afscheid te nemen.

Isador, met haar gingen we naar de dierenarts.

Mama kwam aanlopen met een snoepje en een droevig gezichtje.. Ik dacht “Mama, wrm ben je verdrietig?”

Dus ik liep naar haar toe om kusjes te geven en vervolgens het lekkere snoepje aan te pakken.

Opeens pakte mama mij vast en drukte mij tegen d’r aan. Mama zei ” Oh Isa, hopelijk valt t allemaal mee” … Ik dacht..wat valt mee?

Mama deed mij in het reismandje “is een vriendinnetje van mij ziek?” Ik sta op en kijk uit de reismand. Mama doet het mandje dicht. Ik kijk mama aan.. “Mama? Je vergeet iemand..”

Vervolgens lopen we naar buiten.. En komen we bij een groot gebouw. En ik zie dokter Gijs! Dokter Gijs zorgt altijd dat wij beter worden als we ziekjes zijn. …

Ik word vast gepakt door dokter Gijs.. Mama en dokter Gijs praten een beetje.. En mama word nog droeviger. Ik kruip tegen mama aan en klim in haar nek om haar te troosten.

“Wat is er aan de hand mama?”

Zodra we thuis kwamen zei mama tegen mij.. “Je hebt weer tumors in je buikje lieve schat.. Heb je veel pijn? Kon ik maar met je praten..” en ze begon te huilen..

Mama doet me terug in de kooi..en ik loop terug naar mama.. Ze is zo verdrietig.. Dokter Gijs kan me niet meer beter maken.. Blijkbaar is de kanker bij mij uitgezaait..

Mama gaat met pijnstiller proberen mij gerust te stellen en hopen dat ze nog lang van mij kan genieten..

“Oh mama.. Er komt een dag dat ik afscheid van jou en papa moet gaan nemen..”

Tot die tijd.. Ga ik nog veel knuffelen met jullie!

– Isador

regenboogbrug

Er bestaat geen juiste tijd om afscheid te nemen van een dierbaar iemand. Maar op zo´n moment moet je kijken naar hun en niet naar jezelf. 

Jij hier ook ervaring mee? Laat het weten onder de reacties. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie